Jimmys blogg
SSL-herr

Bottenstriden SSL

Nu känns det som att det står mellan 4 lag om vilka som kommer att få lämna SSL efter denna säsongen, Höllviken, Warberg, Karlstad, Team Thorengruppen. Och det kommer att vara ett race ända in på mållinjen och eventuellt kommer det att vara så att det är målskillnad som kommer att avgöra det hela. Räknas det före inbördes möten tro? Måste gräva lite djupare i det. Sirius, Dalen, Storvreta och AIK ska så klart inte känna sig säkra som ligger ovanför, men med 12-14 poängs försprång bör dom klara sig. Så vilka två lag kommer att få lämna SSL? Det är det jag ska försöka mig på att tippa.

Just nu så har Warberg och Karlstad 9 matcher kvar medans TT och Höllviken har 10 matcher kvar. Så ganska många poäng kvar att spela om trots allt. Och de matcher som de har kvar inbördes emot varandra kommer att spela stor roll så klart. Skulle till och med kunna dra det till att de som vinner här skapar sig en mycket bra möjlighet till att hänga kvar. Matcherna ser ut enligt följande:

Karlstad – Warberg

Warberg – Höllviken

Karlstad -Thorengruppen

Hur poängen fördelas på ovan nämnda matcher kommer så klart vara en stor påverkan på utgången av det hela. Varför då? Jo för att när jag kollade när lagen har tagit poäng under säsongen, så har alla fyra lagen tagit väldigt lite poäng när det spelat mot lagen i sina derbygrupper. Och alla lagen spelar sina matcher mot derbymotståndare bortsett från 2 matcher för Karlstad, Höllviken och Thorengruppen och Warberg har endast en match som ligger utanför derbygruppen.

Poäng i derbygrupperna:

Warberg 11 matcher 7 poäng 0,63p/match Utanför derbygrupperna 13 poäng

Höllviken 10 matcher 7 poäng 0,70p/match Utanför derbygrupperna 13 poäng

Karlstad 10 matcher 9 poäng 0,9p/match Utanför derbygrupperna 13 poäng

Thorengruppen 10 matcher 7 poäng 0,7p/match Utanför derbygrupperna 17 poäng

Så vill något av lagen hänga kvar i SSL så måste de ta betydligt fler poäng i sina derbygrupper än vad de presterat under hösten/vintern. Och kan de växla upp och leverera när det verkligen behövs? Om man ser till förväntningarna innan säsongen så har Karlstad det helt klart jobbigast som skulle slåss om en slutspelsplats och skulle ta ett ytterligare kliv. Dessutom varit skade/sjukdomsdrabbade den senaste tiden och fått kasta om en del i laget. Warberg som inte är vana vid att ligga med i bottenstriden och har höga förväntningar utifrån har det nog extra tufft mentalt. Och dessutom ett poängsnitt som är sämst i derbygrupperna. Kan Ulf Och Bagarn få det till att tippa över till deras fördel i sluttampen? Höllviken och TT förväntades att ligga där nere och är nog mer avslappnade i det hela. Men så klart när de står på planen och det ska avgöras är nog alla lika nervösa. Ska bli otroligt intressant vilka som klara av anspänningen och pressen. Och det kommer att vara ett race in i det sista om jag får gissa.

Men hur slutar då serien och vilka lag kommer att få lämna SSL för att spela Allsvenskan nästa år? Ja det går att vrida och vända på det hur många gånger som helst. Men utgångspunkt har varit att kolla på poängsnittet samt gått på en del magkänsla. Så här kommer placeringarna som jag tror det slutar:

11. Team Thorengruppen 31p

12. Warberg IC 30p

13. Karlstad 30p

14 Höllviken 28p

Team Thorengruppen tror jag kommer att klara sig och tar sina poäng de behöver på hemmaplan och har skills framåt som kommer vara avgörande. Mellan de tre övriga lagen så kommer det att vara tight in på målsnöret. Tyvärr för Höllvikens del så åker de ner i Allsvenskan igen, helt enkelt för svaga. Och det kommer att stå mellan Warberg och Karlstad vem som tar sista platsen i SSL till nästa år. Och de kommer att hamna på samma poäng när jag tippat alla matcher. Där målskillnaden kommer att avgöra till Warbergs fördel.

Vi kan ju lugnt konstatera att det kommer att vara olidligt spännande. Och när man som jag då har ett av lagen som favoritlag och är inblandad i denna strid, så är det klart att jag har tippat med hjärtat en del. Men konstigt vore väl annars. Men Warberg ligger riktigt dåligt till och behöver verkligen slå Karlstad på söndag annars blir det respass till Allsvenskan!

****

Lycka till alla inblandade och ge oss en avslutning som vi sällan skådat!

****

Twitter: Jimmy_lindblom

 

 

Jimmy Lindblom

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Jimmys blogg
SSL-herr

Matchintensiva Januari

Nytt år och nya möjligheter som det så fint heter. Och det är nog en del lag som vill lägga hösten 2016 bakom sig och vill att 2017 startar på ett bättre sätt. Några av lagen har en hel del att fundera på om det ska bli slutspel eller fortsatt SSL-status när seriespelet är slut.

Ikväll går startskottet av för en matchintensiv månad för SSL och första matchen ut är Linköping – Helsingborg. Där Helsingborg får ses som lite favorit efter höstens fina spel och är med i toppen av tabellen. Daniel Jonson är eventuellt borta pga sjukdom och det är så klart inte bra för FCH, då han är i hysterisk målform för tillfället, 30 mål på 16 matcher från hans klubba! FCH har visat upp ett stabilt och bra spel hittills i år och kan de få vara skadefria på sina viktiga spelare, så kan de absolut vara med i racet om en plats i semifinalerna åtminstone, och med rätt lottning i slutspelet ta sig till final till och med.

Linköping däremot har haft en tuff säsong hittills. De hade en streak på nio matcher som de tog poäng i, innan förlusten mot Falun senast. Men den starten de hade på säsongen hänger fortfarande kvar en del och samma flyt i spelet som de haft de två senaste säsongerna är inte riktigt där tycker jag. Det som har strulat för Linköping är helt klart anfallsspelet och effektiviteten. De har fram till idag gjort 3:e minst mål av alla lagen i SSL! Och då ligger de ändå på en 8:e plats i tabellen, nu är det bara 3 poäng ner till nedflyttning i den jämna tabellen. Johan Astbrant har lite att fundera på där och behöver få tillbaka Christian Mattson i gott slag snarast för att få igång anfallsspelet igen och även att några av de andra spelarna kliver fram.

Nördade ner mig i lite statistik hos Linköping.

PDO 0,937 där är de näst sist i tabellen. Här bör dom bli bättre annars är risken att de kommer få en tuff avslutning på säsongen.  Ni kan läsa mer här om vad PDO är här.

Effektiviteten ligger på 19,7% med det är dom 3:e sämst i SSL, endast Sirius och Thorengruppen har sämre effektivitet.

Räddningsprocenten ligger på 73,9% (12:a i SSL).

Boxplay 50% (11:a i SSL) Detta är en ok siffra ändå. Men med de defensiva spelarna de har bör de kunna ha lite högre procent här.

Ska vi hitta någon ljusglimt är det Powerplay där de har 53% och med det är dom 3:a i SSL.

Så om Linköping inte ska dras med i nedflyttningsracet och fixa sig en slutspelsplats bör de vässa till ovan områden för att börja ta fler poäng och klättra i tabellen. Och en vinst mot FCH är ju en bra start för detta tänker jag.

Statistiken är hämtad från ibXstat

****

Måste passa på att hylla AIKs Patrik Hagberg som är den enda spelaren i SSL som gjort poäng i alla sina spelade matcher i år. Just nu har han gjort poäng i 15 raka matcher (totalt 27 poäng) , inte ens Galante som har gjort 50 poäng har klarat av detta. Otroligt imponerande och det är inte pet på frislag alla hans assist heller, det kan jag säg. Hoppas att jag inte jinxade detta nu och att Patrik får fortsätta leverera poäng även i kommande match mot Falun.

****

Kul för Växjö att de leder SSL! Det går inte att missa det när man är inne på Twitter…. Ska bli intressant och se om de kan få bort kvartsfinalspöket också.

Nu gillar jag att titta på Växjö, så det är inte det. Och jag tycker att de har en skön mix av lirare, brunkare och en riktigt bra målvakt. Så de har en bra mix helt enkelt. En av mina favoritspelare i Växjö är helt klart Valdemar Ahlroth och ska bli kul att följa hans utveckling, tror det kan sluta med en plats i landslaget till slut.

Även kul att André Andersson är tillbaka efter sin skada och har levererat från start med ett par sköna mackor och mål. Där har dom verkligen en toppspelare som kan avgöra matcher på egen hand. Hoppas bara att han inte får något bakslag nu när han är igång igen.

Ska för övrigt till Växjö till helgen som kommer för att spela turnering med vårt P06 lag i Fortnox Arena. Ska bli otroligt spännande och grabbarna är laddade som tusan. Kanske springer man på någon av alla superstars som finns där. Niklas Nordén kanske bjuder på en kopp kaffe?

****

Annars är det matcher i stor sett varje dag nu och som åskådare är det jätteroligt. Och januari som är i mitt tycke ganska grå och tråkig, så är det perfekt med mycket matcher i SSL. Så det är bara att kliva ner i SSL-gruvan och njuta.

****

Twitter: jimmy_lindblom

Ha det gott!

 

Jimmy Lindblom

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Jimmys blogg
SSL-herr

Hyllar Falun idag!

Tittade på matchen mellan Falun - Linköping igår och vi fick se en match där Falun utklassade Linköping med 12-4. Otroligt bra siffror så klart för Faluns del, det rann iväg en del på slutet så klart. Och det var kanske inte helt oväntat att Falun skulle studsa tillbaka i vinnarspåret igen, men att det blev sådana siffror mot ett formstarkt Linköping förväntade jag mig inte.

Fram till ungefär halva matchen var det ju ganska jämt lagen emellan och när inte Linköping kunde utnyttja sina powerplay och där Falun efter dessa gör 3 mål på ca 5 minuter. Ja då dog matchen en hel del och det kändes som att de spelade av andra hälften av matchen. Linköping hade ingen högre växel att lägga in efter 5-1 kändes det som. Vi kan ju lugnt konstatera att när det är matcher mellan två riktigt bra lag så är special teams otroligt viktigt, ja så klart i alla andra matcher också. Matcherna avgörs så klart mycket där och när ett så pass spelskickligt lag som Falun har ett par måls ledning så kan de relativt enkelt spela av matchen. För Linköpings del hem och slicka såren och komma igen bara, känns verkligen som de behöver få tillbaka Christian Mattson i spel igen. Han kan ju trolla en del framåt och den typen saknade de verkligen igår.

Det som jag egentligen vill hylla är inte laget Falun idag. Utan det är organisationen som nu har satt ett tydligt mål med att fylla hemmamatcherna med mycket publik och igår hade de en imponerad publiksiffra 2532st var på plats! Riktigt bra jobbat alla inblandade. Och senast hade 1522st på plats, då mötte de Sirius som ändå får ses som ett relativt anonymt lag. Falun har gått all in för att göra ett ordentligt försök för att lyfta publiksiffrorna och jag tycker det är fantastiskt roligt och bra. Så klart coolt är ju att de nu också har en jumbotron i taket!

Ja första periodpausen igår kanske drog en del över tiden och det är så klart inte ok i det långa loppet, matchen är prio ett. Men de lärde sig säkert saker av detta och jag misstänker att det inte kommer att ske igen. Men att de vågar göra saker som andra klubbar inte vågar idag det vill jag applådera. De verkar som de insett att det är inte bara matchen som ska intressera folket att komma till hallen. De ska få med sig en upplevelse runt omkring i arenan med olika typer av saker som händer. Alla är inte innebandynördar, men människor vill vara där det händer saker och dras till saker som händer oavsett om det är sport, musik eller andra event. Jag hoppas att de orkar testa tokiga idéer och att de får utdelning för detta.

Jag vill minnas när det var fullt hus här nere och vi  i Warberg spelade i Sparbankshallen, så hade Niclas Wilhelmsson som då roddade matcharrangemangen en massa tokiga idéer som folk kanske tyckte var knasiga. Men Sparbankshallen fylldes match efter match, så är det inte idag direkt. då var det inte bara innebandyn som stod i fokus utan det var upplevelsen för publiken som var viktig och summan av det hela blev att mycket folk på matcherna och laget gick bättre och bättre.

Så jag hoppas att Falun orkar fortsätta på det dom påbörjat och att fler lag i SSL kan lära sig något av detta. Förhoppningsvis kan detta smitta av sig runt omkring i landet. Med ganska små medel så kan man komma långt, bara vilja finns där. Så kör nu på med massa tokiga saker runt omkring i landet alla SSL-lag!

***

Sista matcherna för 2016 spelas idag och imorgon. Jag tänkte jag skulle bevittna Ulf Hallstensons första hemmamatch här i Varberg imorgon torsdag. Kan han hinna få ordning på laget innan det är för sent? Ja är det någon så är det nog Ulf, vi får hoppas på det i alla fall. Snacka om viktig match för den delen också, Sirius kommer på besök och 3 poäng är ett måste i denna match för Warbergs del. Spännande värre helt enkelt!

Annars är det väl Dalen-Mullsjö och FCH-AIK som är de mest intressanta matcherna denna vecka. Mullsjö har ju en fin form för tillfället och Dalen som har haft problem på hemmaplan, svårtippat resultat där. FCH ska de fortsätta vara med i toppen och slåss så är det 3 poäng som gäller mot AIK. Daniel Johnson är riktigt bra målform och vill säkert fortsätta att ösa in mål. Är finnarna i FCH i slag efter firandet av VM-guldet? Senast lagen möttes vann AIK med 9-8. Målkalas denna match också, troligtvis blir det så.

***

Mycket snack om att det kan vara för mycket matcher denna säsong i SSL. Men om jag inte har helt fel så var det väl så att klubbarna själva ville ha det så här och har de inte förankrat det med tränarna och spelarna innan de la sin röst på detta. Ja då får de helt enkelt kommunicera lite bättre med varandra innan det ska tas ett beslut nästa gång.

Jag kan hålla med om att nu i januari kanske inte är helt optimalt med 10-11 matcher för en del lag. Och de lagen som har en bred och bra trupp kommer så klart gynnas av ett tight spelschema, men detta visste ju alla om, så det kommer ju inte som en överraskning för någon. Och har de inte gjort grundjobbet med en bred och bra trupp och lagt upp träningen för att klara av belastningen, då är det ju inte Svensk Innebandys fel.

För mig som sitter vid sidan om nu, så är det helt klart superroligt att det är matcher hela tiden. Och grådassiga januari blir ju kanon med mycket matcher att följa. Och så klart blir denna månad viktig för alla lag om det ska bli slutspel eller inte. Ska de vara kvar i SSL eller inte. Mycket avgörs nog här, så kan vi säga.

***

Twitter: @jimmy_lindblom

Mail: jimmylindblom50@gmail.com

Ha det gott!

Jimmy Lindblom

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Jimmys blogg
SSL-herr

Bottenstriden & slutspelskänsla!

Bottenstriden tätnar och runt slutspelsstrecket likaså. Idag var det ett par lag som gick på uppehåll i SSL med en liten skönare känsla än några andra lag. Nu finns det lite tid för att få ordning på sakerna som strulat under hösten och kanske kan något lag hinna med att lösa detta.

Ett par resultat som överraskade mig i denna omgång, Sirius seger och Pixbos klara seger borta mot Dalen framförallt. Varnade lite för Sirius senast men trodde inte riktigt på det om jag ska vara ärlig. Trodde nog att FCH skulle befästa sin plats i toppen med en seger med att par måls skillnad. Starkt av Sirius så klart och är nu på samma poäng som Warberg och Karlstad. FCH blir jag aldrig klok på trots deras fina höst i år. En sådan här match ska de lyckas vinna även om de inte ligger på 100% rent spelmässigt. Ska de vara ett topplag så ska de bara vinna dessa matcher tycker jag.

Pixbo vann relativt enkelt med 5-1 på bortaplan mot Dalen, det trodde jag inte. Dalen fortsatt med problem på hemmaplan. Patrik Malmström har fått igång målskyttet och tre nya mål från hans klubba. Pixbo ny tvåa i och med segern.

Linköping förlust i sudden på hemmaplan mot AIK. Starkt av AIK helt klart efter underläge med 2-0. Patrik Hagberg förlängde sin mäktiga poängsvit och nya stjärnskotten Simon Götz avgjorde i sudden. Oroväckande i Linköping att Anton Karlsson för andra matchen i rad inte spelade, viktig kugge i landslaget. Inte den enda som verkar ha skadeproblem i backuppsättningen för Sverige.

Karlstad som äntligen för deras del tog en trepoängare och dessutom mot bottenkollegan Höllviken. Svängig match där båda lagen var  i ledning ett par gånger var. Avgörande 7-6 målet kommer med ca 1,30 kvar av matchen, så klart poängkungarna Adam Colling och Anton Vestlund som tillsammans löste det. Höllviken fick nu ett glapp uppåt i tabellen och är nu fyra poäng bakom övriga lag som är inblandade. Känslan säger mig att det blir Höllviken som åker ur, men vilket lag blir det stim följer med? Finns ett koppel med lag som har den möjligheten skulle jag vilja säga.

Såg stora delar av Mullsjö- Storvreta, härlig match som innehåll det mesta. Tufft och hårt spel, känslor, snygga mål, fart och fläkt. Lite slutspelskänslan över matchen faktiskt. Mullsjö med sin sköna publik i ryggen drog längsta strået. Storvreta kanske inte visade upp sin bästa defensiv vid ett par tillfällen, men vi ska ge Mullsjö kredd för deras spel också. Bra flow i slutet på andra och början på tredje perioden. Fler matcher av denna karaktär skulle jag vilja se i kommande omgångar.

Thorengruppen tog hem alla tre poängen i bottenmötet med Warberg efter att ha legat under med 1 mål med bara 4 minuter kvar av matchen. Men då slarvar Warberg med bollen och bjuder Thorengruppen på ett friläge som blir till en straff efter solklar hakning, plus en tvåa till för Warbergs del. Straffen utnyttjas och även powerplay, då var vändningen klar 4-5. Warberg ville ha straff i slutet när Rikard kommer halvfri och skjuter men domaren släpper den. Kändes som en 50/50 situation och kunde lika gärna blåst. Tungt för Warberg och nu är de verkligen med i bottenstriden på allvar. Känslan är inte bra när man ser dom spela, saknar lagkänslan och kriget tillsammans mot samma mål. Hoppas att uppehållet kan lösa många av Warbergs problem. Thorengruppen skulle jag vilja säga att det är ett supereffektivt lag, så känns det. Men kollade statistiken och skotteffektiviteten ligger på 17,3% överlägset sämst i SSL, totalt sätt. När de vinner matcher ligger de på 28,4%, klart bättre. För Thorengruppen så har de ett ganska fint läge just nu, tar kontinuerligt poäng, steka på hemmaplan. Och alla jobbar åt samma håll, det kan räcka långt. tillräckligt för att hålla sig kvar i SSL. Men vi får se.

****

Något säger mig att bottenstriden kommer att vara rafflande och matcherna lagen emellan kommer att vara superviktiga för utgången, går man minus där i poäng ja då kan det vara kört. Nu kommer ett uppehåll lägligt för en del av lagen. Och för vissa lag kan det ju vara den mentala biten som behöver tränas för att klara av att spela dessa matcher, med tanke på pressen utifrån snarare än att gnugga spelsystem, kondition, styrka mm.

****

Twitter: Jimmy_lindblom

Mail: jimmylindblom50@gmail.com

//Jimmy Lindblom

 

 

 

Jimmy Lindblom

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Jimmys blogg
SSL-herr

Viktiga matcher i omgång 14

Omgång 14 ska spelas färdig nu under helgen och där står många viktiga poäng på spel. Då två av matcherna är mellan de lagen som ligger mellan plats 10-14. Där är det viktigt att ta 3 poäng för att hänga med i slutspelsracet annars är bottenträsket den rätt platsen i år. Sen är det lag 6-9 som möts och där vill ju lagen ha 3 poäng för att ha fortsatt häng på toppen. Den enda riktiga toppmatchen är Dalen-Pixbo om vi ser till placering i tabellen, ska Pixbo skaka av sig två mindre bra matcher och studsa tillbaka i vinnarspåret? Sen har vi den enda matchen som känns klar på förhand och det är Sirius-FCH, eller är den det?

Känslan är just nu att SSL håller på att skikta upp sig i tabellen och efter denna omgången tror jag verkligen att vi kommer att veta vart lagen kommer att hålla till i resten av säsongen. De intressantaste matcherna är ju helt klart Warberg-Thorengruppen och Karlstad-Höllviken, vem tar chansen att skapa sig en fördel i bottenstriden? Warberg kommer från en sudden seger i derbyt mot Pixbo och har säkert fått med sig en boost av det. Thorengruppen skrällde ju rejält i går (torsdag) då de tog 3 poäng på hemmaplan av maskinen Falun, otroligt imponerande! Så klart är de boostade av det också. Ska bli intressant och se vem som tar chansen att skapa sig ett lite bättre utgångsläge inför fortsättningen. Inget av dessa lagen har imponerat i Powerplay hittills i år. Warberg 33% (10:e plats) och Thorengruppen 23% (14:e plats), de som kan vässa till detta till matchen har ju en klar fördel. I boxplay ligger Warberg på 59% (6:e plats) och Thorengruppen på 50% (10:e plats). Liten liten fördel för Warberg skulle jag säga i denna matchen, då Thorengruppen inte har vunnit en enda bortamatch på hela säsongen (6 totalt). Kommer nog vara en del stela handleder på söndag hos en del, då båda lagen vet att det är viktiga poäng på spel, vi får se vilka som kan hantera det bäst.

Karlstad och Höllviken parkera på sista och näst sista plats just nu i den jämna bottenstriden. Höllviken kommer från två raka förluster och Karlstad med en försluts senast. Båda lagen blandar och ger. Där vi alla hade förväntat oss mer från Karlstad som skulle vara med och slåss om en slutspelsplats i år, nu är det inte kört så klart men det blir tufft att nå dit upp tror jag. Kanske inte jättekonstigt att dessa lagen ligger där de ligger då vi kollar på Powerplay och Boxplay. Karlstad PP: 30% BP: 41% (13:e plats) och Höllviken PP: 23% BP: 38%. Att hålla koll på i Karlstad för Höllvikens del är Erik Nilsson Allansson som från sin backplats bombar in mål efter mål för tillfället och även Anton Vestlund som hittills gjort 14mål. Fördel av hemmaplan tror jag att Karlstad tar hem det, då Höllviken haft det tufft på bortaplan i sina matcher hittills, endast en vinst av sju möjligheter.

Sen är ju även Linköping-AIK intressant, så klart. Linköping har fått igång maskineriet efter den katastrofala inledningen av säsongen. Men AIK är inte ofarliga och ska inte räknas bort i denna match. Linköping kommer med poängsvit på sju raka matcher nu och formen är på uppgående, känns som de har fått ordning mer och mer på försvarsspelet. AIK blandar och ger och är oftast inblandade i målrika matcher, släppt in mest mål i SSL hittills 91st. Men gör så klart en del också 72st. Här tror jag dock att AIK kommer att få de svårt mot ett disciplinerat Linköping som kommer att straffa dom när de spelar lite för naivt. Ska Patrik Hagbergs imponerande svit med poäng i varje match fortsätt? Den enda spelar i SSL som mäktat med att göra poäng i varje match, imponerande helt klart! Hagberg har idag spelat in 29 poäng (16+13) och snittar 1,45 poäng/match. Den ”gamle” visar att känsla i handlederna finns kvar och det är inte bara pet på frislag som assisten trillar in, det är en hel del fina framspelningar och mål som kommit från Hagbergs klubba i år.

Storvreta- Mullsjö då? Ligger med på slutspelsplats på ungefär de placeringar jag trodde inför säsongen. Storvreta med 3 raka segrar i ryggen och med en Henrik Stenberg som är stekhet för tillfället! Stenberg ligger bakom det mesta i anfallsväg och hans klubba, så klart har han bra spelare runt omkring sig också. Men viktigt för Mullsjö att få stopp på Stenberg i denna match. Mullsjö i sin tur har tagit poäng i sju raka matcher och är otroligt svårslagna just nu. Och matcherna dessa lagen emellan brukar vara heta och kommer förmodligen att smälla en del under matchen. Inget av lagen är jättebra i Powerplay hittills i år, Storvreta 42% (8:e plats) och Mullsjö 34% (9:e plats). Däremot är Storvreta det bästa Boxplaylaget med imponerande 76%, där Mullsjö är bland de sämsta lagen med 46% (12:e plats). Jag torr det kommer vara tufft, jämnt och grinigt, där ett kryss inte ligger långt borta. Men tror ändå att Storvreta vinner med ett eller två mål.

Omgångens enda riktiga toppmatch om vi ser till tabelläget är Dalen-Pixbo. Ett Pixbo som inte har vunnit på två omgångar, det var länge sedan det hände. Martin Östholm missade senaste matchen och osäker om han är tillbaka i denna match, helt klart ett avbräck för Pixbo. Dalen i sin tur kommer från en övertygande seger på bortaplan mot AIK med 7-1. Dalen har släppt in minst mål av alla lagen 51st ( i snitt 3,9mål/match), imponerande helt klart. Så här sätts Pixbos offensiv på prov och ska bli intressant att se om de kan luckra upp Dalen. Pixbo har gjort näst flest mål i serien i år med 82 mål framåt. Dalen som normalt sätt är ett hemmastarkt lag går inte att känna igen riktigt i år, endast 2 vinster på 6 försök. Näst sämst hemmafacit i ligan på det! Pixbo ett ok bortafacit med 4 vinster och 3 förluster. Hur som helst en spännande match, men jag tror att Dalen kommer at stänga ner Pixbo och få med sig tre poäng.

Och till slut den enda matchen som bara kan sluta på ett sätt Sirius- Helsingborg, eller? Ett Helsingborg som kanske på allvar har blivit det där topplaget som de så länge jobbat för att bli, just nu tvåa i tabellen och har visat upp en solid defensiv med 58 insläppta bara och producerar mycket mål framåt 80st. Är det Kohonen och Ahonens intåg i klubben som gör det? Säkert till viss del såklart, Kohonen slår man ju inte på fingrarna när det gäller innebandykunskap och hur man vinner titlar direkt. Sen har de så klart ett koppel av kompetenta spelare från Jonathan Paulsson i målet och Linus Nordgren, Daniel Johnsson, Jani Manninen och Jonathan Nilsson framåt. Daniel Johnsson har ju en fantastisk mål form för tillfället, 22 mål hittills i år. Svårstoppat gäng det där i Helsingborg. Sirius som har två raka förluster ska i denna matchen inte ha mycket att sätta emot, men de är oftast inte med många mål de förlorar. Så de brukar sälja sig dyrt, men de behöver få stopp på FCHs offensiva krafter. Och det tror jag inte dom mäktar med i denna match. Vinst för FCH och Kohonen kryper närmare den magiska gränsen på 1000 poäng i SSL!

Sista matchen ut är Växjö-Falun på söndag. Ett Falun som överraskande åkte på en förlust borta mot Thorengruppen. Dock hade de hyfsat tunga avbräck i laget då med Rasmus Enström, Emil Johansson och Joannes Larsson på skadelistan. Och inte ens Falun med sin starka trupp kunde lösa det utan sina absoluta toppspelare. Falun har dubbla revanscher att ta här med tanke på förlusten senast och även på Växjö som vann när de möttes senast. Växjö har två raka vinster i bagaget med sig och kommer inte att ge bort några poäng enkelt här. dock har de i år varit svajiga på hemmaplan med bara två vinster på sex försök. Galante fortsätter att ösa in mål och är nu uppe på 33 mål, snittar 2,75 mål/match! Riktigt riktig bra. Men får Falun inte tillbaka någon av des pelarna som var borta senast tror jag det blir tufft. Men ett kryss i denna matchen tycker jag ligger nära till hands, ska vi säga 6-6.

**

Fullspäckad helg på intåg och häng med goda vänner på intåg både fredag och lördag kväll! Så klart även innebandy med mina grabbar i P10 och P06 lördag och söndag. Sen ska vi hinna med en handbollsturnering och hugga sisådär en 150-200 minijulgranar också. Då mina två grabbar och deras tre kompisar säljer minijulgranar för att dryga ut sina ekonomiska möjligheter. Checka in dom här på minigranar.se

**

Twitter: jimmy_lindblom

Mail: jimmylindblom50@gmail.com

**

Statistiken från IbXstat

Trevlig helg på er!

Jimmy Lindblom

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel