Jimmys blogg
SSL-herr

Bottenstriden SSL

Nu känns det som att det står mellan 4 lag om vilka som kommer att få lämna SSL efter denna säsongen, Höllviken, Warberg, Karlstad, Team Thorengruppen. Och det kommer att vara ett race ända in på mållinjen och eventuellt kommer det att vara så att det är målskillnad som kommer att avgöra det hela. Räknas det före inbördes möten tro? Måste gräva lite djupare i det. Sirius, Dalen, Storvreta och AIK ska så klart inte känna sig säkra som ligger ovanför, men med 12-14 poängs försprång bör dom klara sig. Så vilka två lag kommer att få lämna SSL? Det är det jag ska försöka mig på att tippa.

Just nu så har Warberg och Karlstad 9 matcher kvar medans TT och Höllviken har 10 matcher kvar. Så ganska många poäng kvar att spela om trots allt. Och de matcher som de har kvar inbördes emot varandra kommer att spela stor roll så klart. Skulle till och med kunna dra det till att de som vinner här skapar sig en mycket bra möjlighet till att hänga kvar. Matcherna ser ut enligt följande:

Karlstad – Warberg

Warberg – Höllviken

Karlstad -Thorengruppen

Hur poängen fördelas på ovan nämnda matcher kommer så klart vara en stor påverkan på utgången av det hela. Varför då? Jo för att när jag kollade när lagen har tagit poäng under säsongen, så har alla fyra lagen tagit väldigt lite poäng när det spelat mot lagen i sina derbygrupper. Och alla lagen spelar sina matcher mot derbymotståndare bortsett från 2 matcher för Karlstad, Höllviken och Thorengruppen och Warberg har endast en match som ligger utanför derbygruppen.

Poäng i derbygrupperna:

Warberg 11 matcher 7 poäng 0,63p/match Utanför derbygrupperna 13 poäng

Höllviken 10 matcher 7 poäng 0,70p/match Utanför derbygrupperna 13 poäng

Karlstad 10 matcher 9 poäng 0,9p/match Utanför derbygrupperna 13 poäng

Thorengruppen 10 matcher 7 poäng 0,7p/match Utanför derbygrupperna 17 poäng

Så vill något av lagen hänga kvar i SSL så måste de ta betydligt fler poäng i sina derbygrupper än vad de presterat under hösten/vintern. Och kan de växla upp och leverera när det verkligen behövs? Om man ser till förväntningarna innan säsongen så har Karlstad det helt klart jobbigast som skulle slåss om en slutspelsplats och skulle ta ett ytterligare kliv. Dessutom varit skade/sjukdomsdrabbade den senaste tiden och fått kasta om en del i laget. Warberg som inte är vana vid att ligga med i bottenstriden och har höga förväntningar utifrån har det nog extra tufft mentalt. Och dessutom ett poängsnitt som är sämst i derbygrupperna. Kan Ulf Och Bagarn få det till att tippa över till deras fördel i sluttampen? Höllviken och TT förväntades att ligga där nere och är nog mer avslappnade i det hela. Men så klart när de står på planen och det ska avgöras är nog alla lika nervösa. Ska bli otroligt intressant vilka som klara av anspänningen och pressen. Och det kommer att vara ett race in i det sista om jag får gissa.

Men hur slutar då serien och vilka lag kommer att få lämna SSL för att spela Allsvenskan nästa år? Ja det går att vrida och vända på det hur många gånger som helst. Men utgångspunkt har varit att kolla på poängsnittet samt gått på en del magkänsla. Så här kommer placeringarna som jag tror det slutar:

11. Team Thorengruppen 31p

12. Warberg IC 30p

13. Karlstad 30p

14 Höllviken 28p

Team Thorengruppen tror jag kommer att klara sig och tar sina poäng de behöver på hemmaplan och har skills framåt som kommer vara avgörande. Mellan de tre övriga lagen så kommer det att vara tight in på målsnöret. Tyvärr för Höllvikens del så åker de ner i Allsvenskan igen, helt enkelt för svaga. Och det kommer att stå mellan Warberg och Karlstad vem som tar sista platsen i SSL till nästa år. Och de kommer att hamna på samma poäng när jag tippat alla matcher. Där målskillnaden kommer att avgöra till Warbergs fördel.

Vi kan ju lugnt konstatera att det kommer att vara olidligt spännande. Och när man som jag då har ett av lagen som favoritlag och är inblandad i denna strid, så är det klart att jag har tippat med hjärtat en del. Men konstigt vore väl annars. Men Warberg ligger riktigt dåligt till och behöver verkligen slå Karlstad på söndag annars blir det respass till Allsvenskan!

****

Lycka till alla inblandade och ge oss en avslutning som vi sällan skådat!

****

Twitter: Jimmy_lindblom

 

 

Jimmy Lindblom

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar